Afrekening servicekosten

Tegelijk met uw huur betaalt u ook servicekosten, voor bijvoorbeeld de schoonmaak van de algemene ruimtes in uw woongebouw. Wat de kosten daarvan precies zijn, weten we pas aan het einde van het jaar. Daarom betaalt u elke maand een voorschot.

We proberen de voorschotten zo te berekenen dat het aan het eind van het jaar klopt. Maar soms moet u geld bijbetalen of krijgt u geld terug.

We proberen het tegoed van de servicekosten binnen 10 werkdagen over te maken op uw rekening. We gebruiken daarvoor het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Heeft u inmiddels een andere bankrekening of is het bankrekeningnummer opgeheven (bijvoorbeeld bij overlijden) ? Geef ons dan zo snel mogelijk het nieuwe rekeningnummer door.

Veel gestelde vragen

Bij mijn servicekosten staat ‘schoonmaakkosten’. Wat zijn dat voor kosten?
Dat zijn de kosten voor de schoonmaak van de gezamenlijke ruimten in uw woongebouw. De hal bijvoorbeeld, of het trappenhuis. Elke bewoner in uw woongebouw betaalt mee aan deze kosten.
Bij mijn servicekosten staat ‘elektra/verlichting openbaar’. Wat betekent dat?
Dit zijn de kosten van bijvoorbeeld de lift of de lampen in de hal en andere gezamenlijke ruimten in uw woongebouw. Elke bewoner betaalt daaraan mee via de servicekosten.

Woont u in de PS Gerbrandystraat in Papendrecht? Dan heeft u geen elektra/verlichting openbaar niet bij uw servicekosten staan. Daar krijgt u een aparte rekening aan de hand van uw meterstanden.
Kan ik mijn voorschot servicekosten verhogen of verlagen?
Soms kan dat. U moet dan wel een heel kalenderjaar in uw huidige woning wonen. Als u halverwege het jaar bent verhuisd, kunnen wij de servicekosten niet goed berekenen. We weten dan nog niet precies wat u verbruikt. U kunt het voorschot servicekosten alleen aanpassen voor die onderdelen die gaan over uw eigen verbruik. De gezamenlijke kosten voor bijvoorbeeld schoonmaak van de gezamenlijke ruimtes zijn voor iedereen hetzelfde.

Neem hiervoor contact op met de afdeling Financiën, dat kan telefonisch of via het contactformulier.