Een koopwoning

Woonkracht10 bepaalt welke woningen er verkocht mogen worden. Wanneer huurwoningen een verkoopbestemming krijgen worden ze eerst aangeboden aan de huidige huurder. Deze krijgt dan een brief waarin wordt aangeboden de huurwoning te kopen. Weet u niet of uw woning in aanmerking komt om te kopen? U kunt het altijd even navragen bij onze accountmanager Zakelijk beheer via 078 620 20 00.

Veel gevraagd over Een koopwoning

Waar vind ik woningen die Woonkracht10 te koop aanbiedt?

Algemeen

Woonkracht10 biedt soms woningen te koop aan. Als van een woning met een verkoopbestemming de huur wordt opgezegd, dan wordt de woning via de reguliere weg verkocht.

Deze woningen worden aangeboden op www.funda.nl en op www.corpowonen.nl Voor woningen in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam werken we samen met Bremmer Makelaars te Zwijndrecht, telefoon 078-6772792. Voor woningen in Papendrecht werken we samen met Nederlof Makelaar & Hypotheek, telefoon 078-6150488. U kunt bij deze makelaars natuurlijk ook altijd aangeven dat u op zoek bent naar een woning.

Waarom verkoopt Woonkracht10 woningen?

Algemeen

Met het geld dat Woonkracht10 met de verkoop van woningen verdient kunnen we sociale huurwoningen renoveren of nieuwbouw van sociale huurwoningen financieren. Op dit moment worden er alleen bestaande (huur)woningen verkocht en biedt Woonkracht10 geen nieuwbouw-woningen te koop aan.

Mijn woning mag verkocht worden. En nu?

Algemeen

Als uw huurwoning in aanmerking komt om verkocht te worden en u wil, als zittende huurder, de woning kopen dan wordt de woning getaxeerd. Dit gebeurt door een onafhankelijke taxateur.

Als zittende huurder mag u dan tegen de getaxeerde marktwaarde de woning kopen. Als u daarmee akkoord gaat dan wordt er een koopovereenkomst opgemaakt en neemt Woonkracht10 de taxatiekosten voor haar rekening.

Ziet u af van de koop van uw huurwoning of krijgt u bijvoorbeeld de hypotheek niet rond, dan brengt Woonkracht10 de taxatiekosten in rekening.

Hoe start u een terugkoopproces?

Algemeen

Heeft u in het verleden een woning gekocht waar Woonkracht10 een terugkoopverplichting heeft en u wilt het terugkoopproces opstarten? Dan kunt u dit via het aangeven of contact opnemen met onze verkoopconsulent via ons telefoonnummer 078 620 20 00.

Ik heb een woning van jullie gekocht. Mag ik de bouwtekeningen/plattegrond van de woning ontvangen?

Algemeen

Als deze in bezit zijn van Woonkracht10 kunnen wij deze verstrekken. Dit is niet altijd het geval.