Bouw Zorgzame Buurt Kraaihoek Zuid is van start!

Gemeente Papendrecht, woningcorporatie Woonkracht10, Rivas Zorggroep, ouderenzorgorganisatie Waardeburgh en Sterk Papendrecht gaven 3 juli 2024 het startsein voor de bouw van de Zorgzame Buurt Kraaihoek-Zuid in Papendrecht. Op de bouwplaats aan de Boomgaardstraat in Papendrecht sloegen wethouder Jaco van Erk (gemeente Papendrecht), Erwin Zwijnenberg en Liesbeth Groeneveld (Woonkracht10), Toine van den Munckhof (Rivas), Michel van der Vlies (Waardeburgh), Anke Bosman (Sterk Papendrecht) en Frank van Alebeek (Heijmans). symbolisch een paaltje de grond in.  

Kraaihoek Zuid is het oudste deel van de wijk Kraaihoek. De 99 kleine eengezinswoningen aan de Boomgaardstraat, de Weteringsingel en de Badhuisstraat zijn in 2023 gesloopt. Daarvoor in de plaats worden 59 levensloopbestendige appartementen en 78 eengezinswoningen gebouwd. Naar verwachting worden de eerste woningen opgeleverd in het eerste half jaar van 2025.  

Liesbeth Groeneveld: “
In Kraaihoek-Zuid creëren we een woonbuurt met 137 nieuwe woningen en verwezenlijken we met onze partners onze droom; het faciliteren van een Zorgzame Buurt. In deze buurt kennen buren elkaar. Bewoners hebben oog voor elkaar en staan voor elkaar klaar. Samen genieten zij van een fijne leefomgeving met ruimte voor wonen, groen, ontspanning en ontmoeten”
   


Zorgzame Buurt 
Het begrip Zorgzame Buurt staat voor een manier van wonen met aandacht voor elkaar. De behoefte aan zorg voor ouderen neemt toe en we hebben meer te maken met mensen die om andere redenen kwetsbaar zijn. Ook de krapte op de arbeidsmarkt, de betaalbaarheid van de zorg en druk op mantelzorgers vragen om een nieuwe aanpak. Een aanpak waarbij bewoners van een buurt de ruimte krijgen samen een leefomgeving te  maken waarin het elkaar ontmoeten, leren kennen en elkaar helpen centraal staan. En waarbij de kwaliteiten en energie van jong en oud worden benut. Met professionals op afstand maar beschikbaar als het nodig is.

Onlangs is een campagne gestart die de inwoners van Papendrecht uitleg geeft over de betekenis van de Zorgzame Buurt. Mensen die interesse hebben kunnen zich aanmelden via zorgzaamkraaihoek.nl. Ook kunnen belangstellenden iedere woensdagmiddag tussen 16.30 tot 19.00 uur voor vragen terecht in de Bibliotheek van Papendrecht.