Nieuws

Informatiemarkt 'Verder zonder gas' goed bezocht

Aan de Markt in het centrum van Papendrecht worden binnenkort 82 woningen aangesloten op het warmtenet. Nog dit jaar worden de werkzaamheden uitgevoerd, waarbij dit complex van het gasnet af gaat. Op donderdag 28 maart was er een inloopmiddag, om de bewoners persoonlijk toelichting te geven op de werkzaamheden die gaan plaatsvinden.

Woonkracht10 Verderzondergas Markt Papendrecht ©Maartjebrockbernd 21

Huuraanpassing 2024

Woonkracht10 verhoogt de huren van de meeste woningen per 1 juli 2024 met 5,3%. Het percentage van de jaarlijkse huurverhoging ligt een stuk hoger dan onze huurders van ons gewend zijn. Landelijk was de huurverhoging vanuit wetgeving jarenlang gekoppeld aan de prijsinflatie. Met ons huurbeleid volgde Woonkracht10 het prijsinflatie-percentage. Omdat de prijsinflatie in die periode structureel onder de 2% was, bleef de huuraanpassing beperkt. Nu is dat anders en dat verdient een goede uitleg.

Huurverhoging 2024

Gratis ondersteuning bij energie besparen voor inwoners Zwijndrecht

Vrijdag 5 april klonk het officiële startschot voor een gezamenlijke aanpak voor energiebesparing in Zwijndrecht. De gemeente Zwijndrecht, welzijnsorganisatie Diverz, woningcorporaties Trivire, Woonkracht10 en Heerjansdam slaan de handen ineen om álle Zwijndrechtenaren te helpen om energie te besparen en hun energierekening te verlagen. Wethouder Jacqueline van Dongen en wethouder Tycho Jansen waren hierbij aanwezig.

Samen energie besparen Zwijndrecht

Woningzoekenden, let op!

Woningzoekenden, let op!

Er is een online oplichter actief. Deze oplichter werkt met een foute website: destapnaarhuren.nl. Hier betalen woningzoekenden € 1.500,= voor een cursus om snel aan een sociale huurwoning te komen. Trap hier niet in, dit is een leugen!

Hoe kom ik aan een officiële huurwoning?
Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen, schrijft u zich altijd in via de officiële website: www.woonkeus.nl. Na inschrijving kunt u reageren op woningen die in de Drechtsteden worden aangeboden.

oplichter 3

De Bostuinen in Zwijndrecht vormt startsein voor groene duurzame buurt

Gemeente Zwijndrecht, woningcorporatie Woonkracht10 en buurtontwikkelaar Van Wijnen hebben contracten getekend voor het ambitieuze plan De Bostuinen. Het project is gericht op het creëren van een unieke groene oase in het hart van de Indische Buurt, dat ligt achter het station in Zwijndrecht. Daarbij wordt gemengde wijkontwikkeling gecombineerd met duurzaam groen.

De Bostuinen Ondertekening Februari 2024 1 Kl

Woonkracht10 zet in op verduurzaming in Alblasserdam

Woonkracht10 start binnenkort met een intensieve verbetering en verduurzaming van 60 woningen aan de Beuklaan en omgeving in Alblasserdam. De woningcorporatie tekende daarvoor samen met aannemer elk® op 19 maart een overeenkomst. Woonkracht10 zet hiermee verdere stappen in haar ambities om woningen met een laag energielabel ingrijpend te verduurzamen.

Beuklaan ondertekening

Samen energie besparen

Wilt u in en rondom uw huis energie besparen en heeft u geen idee waar u moet beginnen? Bent u op zoek naar slimme manieren hoe u uw energierekening omlaag kunt krijgen? Of wilt u weten waar u terecht kunt om subsidies aan te vragen om uw huis te isoleren?

Weet dat u als inwoner van Zwijndrecht terecht kunt bij Diverz voor informatie, advies en ook voor het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen in uw eigen huis.

Diverz Samen energie besparen

Zwijndrechtse buurten centraal in prestatieafspraken 2024-2025

Woningcorporaties Woonkracht10, Trivire en Wbv Heerjansdam hebben samen met hun huurdersverenigingen en de gemeente Zwijndrecht nieuwe prestatieafspraken gemaakt. Hierin is vastgelegd hoe zij in 2024 en 2025 samenwerken aan de woonambities in Zwijndrecht. De komende twee jaar zetten zij zich in om de veerkracht in buurten te versterken. Ook maakten zij afspraken over wonen met zorg, betaalbaarheid en beschikbaarheid en duurzaamheid.

Ondertekening Prestatieafspraken Zwijndrecht

Verhoging voorschot stookkosten blokverwarming 2024

Onze huurders in een woongebouw met blokverwarming ontvangen deze week een brief over het voorschot stookkosten 2024. Zij betalen hun voorschot stookkosten aan Woonkracht10. De problemen op de energiemarkt zijn minder groot dan het afgelopen jaar, maar de energieprijzen zijn nog heel hoog. De overheid heeft de belasting op energie verhoogd per 1 januari 2024. De tijdelijke financiële hulp, de subsidie blokverwarming, is stopgezet. Om die redenen zijn de stookkosten voor gas in 2024 aanzienlijk hoger dan in 2023.

Voorschot stookkosten 2024

De Wipmolen, start nieuwe ontwikkeling in Alblasserdam

Alblasserdam, 5 februari 2024 – Vorige week zijn er stappen gezet in de ontwikkeling van de Wipmolen locatie in Alblasserdam. Woonkracht10 en Dudok Real Estate hebben de koopovereenkomst ondertekend.

De grond, eigendom van Woonkracht10, is verkocht aan Dudok Real Estate voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuw stukje woonwijk op deze locatie. Het project De Wipmolen voegt 36 eengezinswoningen met tuin toe in het centrum van Alblasserdam, waarvan 25 koopwoningen en 11 sociale huurwoningen voor Woonkracht10. Het plan omvat drie betaalbare woningtypes, met als doel het stimuleren van verhuisbewegingen binnen Alblasserdam. Op deze manier draagt het project bij aan de benodigde doorstroming op de lokale woningmarkt.

De Wipmolen Alblasserdam