Verhoging voorschot stookkosten blokverwarming 2024

Onze huurders in een woongebouw met blokverwarming ontvangen deze week een brief over het voorschot stookkosten 2024. Zij betalen hun voorschot stookkosten aan Woonkracht10. De problemen op de energiemarkt zijn minder groot dan het afgelopen jaar, maar de energieprijzen zijn nog heel hoog. De overheid heeft de belasting op energie verhoogd per 1 januari 2024. De tijdelijke financiële hulp, de subsidie blokverwarming, is stopgezet. Om die redenen zijn de stookkosten voor gas in 2024 aanzienlijk hoger dan in 2023.

Energiebesparing
Om kosten te besparen is het belangrijk dat u bewust stookt. Heeft u vragen over energiebesparing? Op onze website www.woonkracht10.nl vindt u maatregelen en tips om de energielasten terug te dringen. Ook vindt u hier de regelingen die binnen uw gemeente gelden.

Onze medewerkers maken graag een afspraak met u. Zij geven u energiebesparende tips en bespreken met u welke energiebesparende producten er eventueel in uw woning toegepast kunnen worden om energiezuiniger te wonen.

Inloopspreekuur
In de komende weken organiseert Woonkracht10 een inloopspreekuur in de buurten van de aangeschreven woongebouwen, waar wij vragen beantwoorden. Een huisbezoek bij de huurder thuis kan hier bijvoorbeeld afgesproken worden. De exacte datum wordt gecommuniceerd via posters in de woongebouwen.

Problemen? Samen komen we er uit
Heeft u problemen met het betalen van de huur of voorziet u dat dit in de toekomst lastig wordt? Laat het ons op tijd weten. Woonkracht10 begrijpt bijzondere omstandigheden en biedt maatwerk wanneer dat nodig is. We staan klaar om samen een oplossing te vinden en gaan graag met u in gesprek.

Tot slot
Heeft u of één van uw familieleden vragen? Neemt u dan gerust contact op. Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur op het telefoonnummer (078) 620 20 00.