Woonkracht10 zet in op verduurzaming in Alblasserdam

Woonkracht10 start binnenkort met een intensieve verbetering en verduurzaming van 60 woningen aan de Beuklaan en omgeving in Alblasserdam. De woningcorporatie tekende daarvoor samen met aannemer elk® op 19 maart een overeenkomst. Woonkracht10 zet hiermee verdere stappen in haar ambities om woningen met een laag energielabel ingrijpend te verduurzamen.

Jaren ‘50
De eengezinswoningen staan in de wijk Blokweer en zijn gebouwd in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Op dit moment hebben de woningen gemiddeld Energielabel G. Door de werkzaamheden komen de woningen uit op een gemiddeld A-label. Voor de bewoners leidt het project na voltooiing tot vermindering van het energieverbruik en een verhoging van het wooncomfort.

Ingrijpende verbouwing
Van de woningen worden de gevels, daken en de vloeren geïsoleerd. Verder worden er onder meer ook nieuwe isolerende beglazing en vraaggestuurde mechanische ventilatie geplaatst. Omdat er toch al ingrijpend verbouwd wordt, renoveert Woonkracht10 ook direct de badkamer, keuken en het toilet bij woningen die op korte termijn in de planning lagen.

Bestuurder van Woonkracht10, Erwin Zwijnenburg: “We zijn blij met de grote steun van de huurders voor dit project, al hadden we daar ook wel vertrouwen in. Na de ingreep zijn de woningen een stuk comfortabeler, de woonlasten gaan fors omlaag en dat wordt gewaardeerd.”

Directeur van elk® Zuidwest,  John Assenberg: "Door professioneel samen te werken creëren we niet alleen prachtige projecten, maar verankeren we ook waardevolle klantervaringen. Het resultaat? Blije bewoners die niet alleen een thuis vinden, maar een plek waar het comfortabel wonen is en de energiezuinigheid sterk verbetert.”

Veel bewoners kijken uit naar de renovatie en vooral naar de voltooiing van het project: “We kunnen haast niet wachten tot de werkzaamheden beginnen.”

Erwin Zwijnenburg en John Assenburg