Wat doen jullie nadat ik overlast heb gemeld?
Algemeen
Hoort Woonkracht10 van buurtbemiddeling dat het niet gelukt is om een gesprek met de veroorzaker van de overlast te voeren? Dan nemen wij contact op met de veroorzaker van de overlast.
Heeft u last van uw buren? Lees hier wat u zelf kunt doen en wat wij kunnen doen.
Meestal heeft u buren en komt u elkaar wel eens tegen en kunt u elkaar wel eens horen. Zeker in een woongebouw is dat het geval. Maar overlast hoort er niet bij. Er zijn verschillende soorten overlast en verschillende manieren om daarmee om te gaan. Hieronder zetten we op een rijtje wat u wanneer kunt doen.
Hoort Woonkracht10 van buurtbemiddeling dat het niet gelukt is om een gesprek met de veroorzaker van de overlast te voeren? Dan nemen wij contact op met de veroorzaker van de overlast.
Nee, anonieme meldingen nemen we niet in behandeling.
Nee, dat gaat altijd via de rechter. Woonkracht10 moet dan aan de rechter bewijzen dat er al langere tijd heel ernstige overlast is.
Nee, u bent niet verplicht om aan buurtbemiddeling mee te werken, tenzij u de melder bent.
U kunt dit melden bij de gemeente waar u woont.
Ga altijd eerst zelf in gesprek met de buren. Misschien weten de buren niet dat ze overlast veroorzaken. Helpt dit niet? Dan kunt u contact opnemen met buurtbemiddeling.
Lukt het buurtbemiddeling niet afspraken te maken met u en uw buren? Dan koppelen zij dit terug aan Woonkracht10.Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het opruimen of op laten halen van afval en/of grofvuil. Weet u wie het vuil heeft achtergelaten, spreek deze persoon dan aan. Weet u niet wie de veroorzaker is, stuurt u dan een foto naar klantenservice@woonkracht10.nl. Wij nemen uw melding dan in behandeling.
Zij voeren gesprekken met beide buren die overlast van elkaar hebben en daar zelf niet (meer) uitkomen. Beide partijen krijgen de kans om hun verhaal te vertellen en wensen te benoemen. Uiteindelijk zoeken de buren zelf oplossingen waar zij allebei achter staan.
Kunt u aantonen dat u contact heeft gehad met Buurtbemiddeling (naam contactpersoon), maar nog steeds overlast heeft? Dan kunt u contact opnemen met Woonkracht10 via .
Buurtbemiddeling kan u helpen bij een conflict met iemand in uw woongebouw of in de straat. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid om beide kanten van een conflict goed te bekijken en een gesprek op gang te brengen tussen u en degene waar u problemen mee heeft. Hoe eerder u in gesprek bent met de andere partij, hoe beter! Dus laat conflicten niet oplopen maar neem contact op met Buurtbemiddeling.
Meer weten over Buurtbemiddeling? Lees dan de folder Buurtbemiddeling.
U kunt deze zorgen bij ons melden via 078 620 20 00 of via het op onze website.
Wanneer de politie ontdekt dat er drugs gehandeld wordt in een woning, geven zij dit aan ons door. Dit kan gevolgen hebben voor de huurovereenkomst. Een huurder kan hierdoor de woning verliezen.
Ga altijd eerst zelf in gesprek met de buren. Lukt dit niet? Dan kunt u in extreme gevallen direct contact opnemen met de politie via 0900 88 44 of iemand van de gemeente waar uw woont.
Dat is afhankelijk in welke gemeente u woont. Zie
.Dat hangt af van welke overlast u ervaart. Ga altijd eerst zelf in gesprek met de buren. Lukt dit niet? Neem dan contact op met Woonkracht10. Of neem in extreme gevallen direct contact op met de politie via 0900 88 44.
Als u denkt dat iemand een hennepkwekerij heeft, kunt u dit melden bij Woonkracht10. Ook kunt u het melden bij de politie 0900 88 44. Dit kan ook via .
U kunt dit melden bij de politie en aangifte doen. Het gaat dan om vernieling van ons bezit. Vervolgens zorgt Woonkracht10 ervoor dat dit wordt schoongemaakt. Neem hiervoor contact met ons op via 078 620 20 00 of meld het via op onze website.