Huurcontract opzeggen

Het huurcontract mag iedere dag van de maand worden opgezegd. De opzegtermijn is minimaal 1 maand, de termijn start op de dag dat wij de opzegging hebben ontvangen.

Valt de einddatum van het huurcontract in het weekend of op een feestdag? Dan wordt deze verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

Veel gevraagd over Huurcontract opzeggen

Ik wil mijn huur opzeggen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

U kunt de huur opzeggen via deze pagina. Lukt het u zelf niet dit te regelen? Dan helpen wij u graag verder. Neem hiervoor contact op met Woonkracht10 via 078 620 20 00.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

U kunt iedere dag uw huur opzeggen. De opzegtermijn is 1 maand. Deze termijn start op de dag dat wij de opzegging hebben ontvangen. Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

  • De laatste huurdag kan geen zaterdag, zondag of feestdag zijn.
  • Valt de einddatum van de huurovereenkomst in het weekend of op een feestdag? Dan wordt deze verschoven naar de eerstvolgende werkdag.
  • Zegt u de huur minimaal 2 maanden voor de inlevering van de sleutels op? Dan krijgt u 1 keer € 50,00 korting op uw netto huurprijs.
  • Zegt u de huur meer dan 3 maanden van tevoren op? Dan is deze korting 1 keer € 75,00. U moet ons dan wel de gelegenheid geven om binnen 2 weken nadat u de huur opzegt een voorinspectie uit te voeren. - LET OP! Deze korting geldt niet als u de huur opzegt omdat uw woning wordt gesloopt.

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

De nieuwe kandidaat voor uw woning krijgt uw contactgegevens. Deze kandidaat neemt contact met u op om de woning te bekijken en de overname te bespreken. LET OP: het proces is zo ingericht, dat de kandidaat eerst de woning bezichtigd, waarna de intake met deze kandidaat zal plaatsvinden. Dit betekent, dat het voor kan komen dat deze kandidaat om een bepaalde reden de woning niet definitief toegewezen krijgt. Hier krijgt u uiteraard van ons bericht over.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit nog terugdraaien?

Algemeen

Als u een huuropzegging heeft ingevuld, dan kunt u deze niet meer zelf intrekken. In speciale gevallen kunnen wij dit voor u doen. Neemt u hiervoor contact op met Woonkracht10 via 078 620 20 00.