Ontstoppingsfonds

Kleine reparaties in een huurwoning moeten in principe door de huurder zelf worden gedaan. Een van deze kleine reparaties is het verhelpen van verstoppingen. Maar we kunnen ons voorstellen dat u niet altijd in de gelegenheid bent om zelf te klussen. En een klusjesman inhuren kost vaak flink wat geld! Daarom bieden wij het Ontstoppingsfonds.

Veel gevraagd over Ontstoppingsfonds

Hoe kan ik problemen zoals een verstopping in mijn riool melden?

Algemeen

Bent u al lid van het Ontstoppingsfonds? Dan kunt u direct contact opnemen met 2B Service (0184 69 32 34). Bent u geen lid? Bel dan met Woonkracht10 via 078 620 20 00. Wij kunnen er dan alsnog voor zorgen dat u lid kunt worden en uw verstopping opgelost wordt.

Wat betaal ik voor het Ontstoppingsfonds?

Algemeen

Voor het Ontstoppingsfonds betaalt u € 0,75 per maand.

Kan ik het Ontstoppingsfonds afsluiten bij jullie?

Algemeen

Bij het afsluiten van uw huurcontract tekent u ook voor het Ontstoppingsfonds en bent u automatisch lid. U bent dan verzekerd voor problemen aan het riool. Bent u al langere tijd huurder bij Woonkracht10, dan kunt u alsnog lid worden. Wij sturen u de aanmeldingskaart per post op. Als we deze ingevuld en ondertekend retour hebben ontvangen, bevestigen wij uw lidmaatschap.

Ik heb problemen met mijn riool maar ik heb geen Ontstoppingsfonds afgesloten. Wat nu?

Algemeen

Bent u geen lid van het Ontstoppingsfonds, maar u wil dat alsnog worden? Bel dan met Woonkracht10 via 078 620 20 00. Wilt u geen lid worden? Dan mag u zelf een ontstoppingsbedrijf inschakelen. U betaalt dan zelf de kosten hiervoor.

Ben ik verplicht om het Ontstoppingsfonds af te sluiten?

Algemeen

Bij het afsluiten van uw huurcontract wordt u automatisch lid van het Ontstoppingsfonds. U bent nu verzekerd voor verstoppingen in het riool in de woning. Wel bent u verantwoordelijk voor het juist gebruiken van het riool. Als blijkt dat de verstopping door onjuist gebruik is ontstaan, ontvangt u een rekening voor de gemaakte kosten.

Waar ben ik precies voor verzekerd als ik het Ontstoppingsfonds afsluit?

Algemeen

U bent verzekerd voor alle schade aan de rioolvoorziening in het huis tot en met de aansluiting op het riool. Alleen bij juist gebruik van het riool. Blijkt dat de oorzaak van de schade aan het riool is ontstaan door eigen toedoen, zijn de kosten voor u zelf. U ontvangt dan een rekening voor de gemaakte kosten voor het herstel.

Kan ik mijn Ontstoppingsfonds opzeggen?

Algemeen

U kunt het Ontstoppingsfonds alleen opzeggen als u gaat verhuizen.