Wie doet wat?

Samen zorgen we voor het onderhoud van uw woning. Dat is wettelijk geregeld.  
 
Woonkracht10 is verantwoordelijk voor de buitenkant van uw woning en de installaties 
Wij zorgen bijvoorbeeld dat uw woning aan de buitenzijde wordt geschilderd. Dat het dak wordt gerepareerd als dat nodig is. Of dat de warmwaterinstallatie wordt onderhouden. 
 
Als huurder zorgt u voor klein en dagelijks onderhoud 
Onder klein en dagelijks onderhoud valt bijvoorbeeld schilderwerk in uw woning. Of het repareren van een lekkende kraan. Als u zelf iets beschadigt, is het ook aan u om dat te (laten) repareren. U zorgt ook voor het onderhoud van zelf aangebrachte verandering.
In de brochure 'Onderhoud aan uw woning' staat precies welke reparaties voor uw rekening komen en welk onderhoud Woonkracht10 uitvoert.  
 
Serviceabonnement voor kleine reparaties waar u als huurder voor moet zorgen 
Bent u niet zo handig? Of heeft u geen zin of tijd voor kleine reparaties? Dan kunt u ervoor kiezen om tegen betaling een serviceabonnement te nemen. Woonkracht10 doet dan veel van de kleine reparaties waar u als huurder eigenlijk zelf voor moet zorgen.  
 
Ontstoppingsfonds voor het laten verhelpen van verstoppingen 
Verstoppingen van uw gootsteen, wastafel, douche, bad of wc moet u als huurder zelf oplossen. U kunt ervoor kiezen om lid te worden van het Ontstoppingsfonds. Dit kost een klein bedrag per maand. Als u lid bent van het Ontstoppingsfonds kunt u verstoppingen laten verhelpen door Woonkracht10.